"Vannak olyan kanyarok, melyeket mi veszünk be könnyebben, vannak amiket mások, mert azok másnak otthonosabbak, de előbb-utóbb beveszünk minden kanyart." Mérő László

Én itt tartok az utamon...

Az életemet két nagy fejezetre tudom felosztani. A második fejezet 2010. december 8-án kezdődött azzal, hogy részt vettem a Citibank által meghirdetett kiválasztási programon. Multinacionális vezetői tapasztalat, felsőfokú iskolai végzettség – elvárás volt. Nekem nem volt egyik sem.

watsing dori rolam opt

Aznap olyan hatással voltam a megfigyelőkre – HR igazgató, közép- és felsővezetők -, hogy a meghirdetett pozíció mellé (helyett) felajánlottak egy olyan pozíciót, ami két éve az íróasztalban porosodott, mert nem találtak olyan vezetőt, akiről elhitték, hogy képes felépíteni azt a szervezetet. Rólam elhitték. Minden hendikepem ellenére. Miért?!

Életem első fejezetében minden egyes területen azzal szembesültem, hogy egy nagyon lendületes kezdés után egyszer csak túl sok, túl színes, túl gömbölyű, túl szögletes, túl kedves, túl elnéző, túl szigorú, túl gyors, túl …. lettem. Ez pedig abból adódott, hogy görbítettem a keretrendszereket. Nem magamat vagy a munkatársaimat kényszerítettem bele egy régibe, hanem megteremtettem egy jövőbe mutatót.

Minden tulajdonságom és készségem, ami miatt az első fejezetben mindenhol nagyon hamar lefejeltem a felém rakott üvegplafont, az itt egy pillanat alatt értékké vált.

Haladéktalanul a kezembe veszem az irányítást és már dolgozom is azon, hogy az a projekt, az tényleg AZ legyen.

Kedvenc mottóm: „A majdnem az, az nem AZ.”

Ennek a mottómnak köszönheti a Zepter a központosított oktatási rendszerét. Imádtam megtanítani az embereknek a lehetőséget úgy, hogy tényleg el tudjanak kezdeni dolgozni. Létrehozni egy egészen új alapokra helyezett rendszert, ami garantálta a sikert, megfizethetetlen!

Hatalmas az igényem a függetlenségre, olyan sziklaszilárd és erős belső iránytűm van, aminek köszönhetően olyan horderejű döntéseket hozok meg egy szempillantás alatt, amely másoknak igazi rémálommá változtatja az életét. Tudom, hogyha bármiben meg kell mérkőznöm, akkor az eszköztáram 100%-ig mellettem lesz. A munkamorálom megkérdőjelezhetetlen. Megállíthatatlanul lendületes vagyok a dolgok elindításában. Cselekvésre bírom a környezetemet: bátorságot adok a bizonytalankodóknak és mozgósítom a túlgondolkodókat.

Nem meglepő így, hogy már 14 évesen dolgoztam a nyári szünetekben, és 18 évesen nem volt kérdés, hogy főiskola helyett egy sörpultban találtam magam. Ez volt az első lépés, hogy leszámoljak azzal az ökörszabállyal, hogy az, hogy honnan jöttem, milyen anyagi lehetőségeim (nem) voltak egyáltalán ne befolyásolja a jövőmet. Elég hamar eldöntöttem, nem hagyom, hogy a pénz nem léte beszűkítse a lehetőségeimet. Ott, a Vörömarty téri sörpultban megtanultam mindent arról, mitől lesz tele egy terasz és mitől marad üres. A vendég, a fogyasztó az igazi főnök. Két év után ennek a munkának köszönhetően megnyitottam életem első vállalkozását. Ez inspirálta azt az edukációs programomat, amit maifiataloknak tartok “Miért menj el dolgozni valahová, mielőtt influencer leszel?!” címmel.

Ösztönösen tudom, hogy az emberek hogyan viselkednek majd, így kimondottan türelmes szoktam lenni. Emberportfóliókban gondolkodom. Érzésre meg tudom mondani, hogy ki hogyan kattog – mi az értékrendje, az erősségei, a félelmei. Nagyon hamar tudok emberekkel összekapcsolódni, mert az az első mondat, amit mondok nekik, már tökéletesen személyre szabott lesz. Akkor lubickolok igazán, amikor ráéreztem valaki különlegességére, sikerült megtalálni számára az ideális helyet, és még kicsit személyre is tudom szabni neki a világot. Az a non plusz ultra, ha én lehetek a nagyító, ami megmutatja ki-ki fantasztikusságát, és hogy hogyan élhetik meg ezt igazán. Rendkívül jó vagyok abban, hogy megmondom, bizonyos emberek kikkel tudnak legjobban együtt dolgozni.

2011. január 3-án a Citibank lakossági üzletágánál kezdetét vette egy bakancslistás utazás, melynek köszönhetően közel 3 000 pályakezdő maifiatal volt az útitársam az elmúlt években. Dolgoztam velük multinacionális és KKV környezetben, alkalmazotti és kölcsönzött munkaerő státusszal egyaránt. Megteremtettem azt a “szakmát”, amit mindig is kerestem.

Behozhatatlan tapasztalatomnak köszönhetően képes vagyok a régi, nem működő keretrendszereket újragondolni és átdolgozni, annak érdekében, hogy a maifiatalokat, a negyedik digitális ipari forradalom kulcsfontosságú szereplőit, hatékonyan integrálhassuk azokra a munkahelyekre, ahol már felismerték, hogy ez a jövő.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com