avagy Miért nem javaslom az álláshirdetési portálokon való hirdetést?

Nem elgondolkodtató, hogy elméletileg most aztán Dunát lehetne rekeszteni a munkakeresőkkel, mégsem találja meg az állásportálon feladott álláshirdetésedet az az egy jelölt, akire neked éppen szükséged lenne?

Ezzel párhuzamosan szinte mindegyik álláshirdetési portálnál látom az akciós, mini hirdetési csomagok megjelenését!

Már 16.990 Ft-ért hirdethetsz ott, ahol, eddig bőven 100.000 Ft volt felkerülni a hirdetők közé. Nyilvánvalóan próbálnak túlélni és segíteni a cégeknek is egy olyan költséggel, amit simán kifizetsz az eredmény reményében, ugye?! De ha kicsit jobban megvizsgáljuk a dolgot; amikor 100-200 ezer forintot elköltöttél náluk egy pozíció meghirdetésére, hatékonynak mondhattad a jelölt válogatást és találást?! Hatékonyságnak nem nevezném azt, ha rád ömlik 100 nem releváns önéletrajz. Hatékonyságnak azt nevezem, amikor 10 olyan jelölt kerül hozzád, akiből 3 annyira jó, hogy alig tudsz dönteni! És nem azért döntesz nehezen, mert melyik a kevésbé rossz döntés!

Az a helyzet, hogy egy állásportálon egy vagy a több ezer ugyanolyan munkáltató közül. Most is az leszel, ha mész a tömeggel.

Találkoztam azzal is a napokban, hogy olyan fejvadász, toborzó cég, aki kizárólag “nagy, tőkeerős” cégeknek szolgáltatott eddig, most leereszkedett a „kis” cégek közé is halászni. Mini fejvadász szolgáltatást ígér. Halászni nem tanít meg ugyan, de azt ígéri, kifogja neked az aranyhalat. Azt még nem tudjuk mennyiért, mert az ár nem publikus vagy transzparens. „Aktuális akciónkkal kapcsolatban keresse tanácsadóinkat”. Így nem tudom mennyivel kevesebb a mini, mint a nem mini.

Ez egy dolgot biztosan megmutat. A nagy cégek ellesznek a jelenlegi létszámukkal ahogy eddig is. Hiszen ilyen gazdasági közegben a vállalatok leggyakrabban a képzési és fejlesztési, felvételi költségvetésből faragnak le. Jól láthatjuk ennek az eredményét amikor személyesen találkozunk egy végletekig terhelt, alulfizetett alkalmazottjukkal. Hasonlítsd össze bátran a saját, „kis” céged ügyfélszolgálatosával őket. És legyél büszke arra, hogy olyan közeget teremtesz, amiben értékes emberek szívesen dolgoznak neked.

Te ne kövesd el ezeket a hibákat!

Ezt a témát élve boncolom az október 14-én, szerdán 12:45-kor kezdődő FB live adásomban. Itt tudsz emlékeztetőt kérni hozzá: https://fb.me/e/3HYr55F9i

Iratkozz fel, hogy az elsők között értesülj a „Miért nem működnek a jelenleg használt módszerek a toborzásban?” webináriumról!