"Aktuális téma, zseniális megközelítéssel. Ajánlom a könyvet, izgalmas olvasmány, nem tudtam letenni. Tapasztalat, megértés, szeretet, humor. Ez mind benne van."

Kovács Edit, vezérigazgató, MATAKEL Zrt

konyv latvany 2

“Szerencsés vagyok, mert több ezer érintési ponton találkozhattam azokkal a pályakezdő Mókusokkal, akik ennek a könyvnek a megírására inspiráltak engem. Volt, akiből egy pillanat, volt, akiből több hónap, néhányukból több év jutott ezen az izgalmas felfedező úton. Nem tanulhattam volna többet arról, hogyan működnek, hogyan működhetünk együtt, semmilyen más módon. Nem cserélném el semmire. Mindenkinek, akivel valaha kapcsolatba kerültem a közös munkánk során; Köszönöm!” Dori

Munkáltatóként nincs könnyü dolgod, amikor maifiatalt szeretnél foglalkoztatni.

Prosperáló céget, szervezetet irányítasz. És igen, Te az a munkáltató vagy, aki szívesen foglalkoztat(na) maifiatal munkavállalót. Mert már felismerted, hogy azoknak a munkahelyeknek, akik elsőként képesek integrálni őket, nem lesz versenytársuk a jövőben. Talán foglalkoztatsz most is, vagy foglalkoztattál már maifiatalt, de minden alkalommal szinte ugyanaz a sztori vége. És általában nem happy end. Rosszul érzed magad Te is és a maifiatal is csalódottan hagy ott Téged. Igen, tudom, hogy úgy tűnhet óriási „mellénnyel” lépnek le, de a valóság az, hogy neki ez ugyanolyan kudarc, mint neked, hogy nem tudtatok átkelni azon a bizonyos hídon. A szakadék két oldalán egyensúlyoztatok mindketten. Senki nem esett le, de nem is jutott közelebb a másikhoz.

Kerülgeti mindenki ezt a témát minden létező fórumon, de valós megoldással még nem találkoztál. Elpazaroltnak érzed az idődet és az energiádat, amit arra a 21 évesre szántál. A pénzről, ami elillant ne is beszéljünk! De leginkább az zavar, hogy nem érted, minden jószándékod, minden tudásod ellenére vagy azzal együtt miért nem működik a dolog… Mi lesz ebből?! Hiszen 5 éven belül 10 munkavállalóból 7 maifiatal lesz.

Mindent megteszel, valahogy mégsem működik a dolog…

Az első igazi kihívás az, hogy egyáltalán elérd őket. Hirdetsz, de nem jelentkeznek.

Jelentkeznek, de nem jönnek el az állásinterjúra.

Eljönnek az állásinterjúra, és lelkesek, de nem jönnek el az első napra.

Eljönnek az első napra, a másodikra, a harmadikra is, de aztán soha többet nem látod őket.

Betanítod, minden rendben, megadsz neki mindent, többet, mint amit kér vagy „megér”, azért, hogy motivált legyen, hogy maradjon. Mire mindent megtanult, közli veled, hogy ő ezt mégsem szeretné csinálni, nem erre gondolt.

Szerencsés vagy, mert nap, mint nap jön dolgozni, de állandóan késik, a telefonját nyomkodja, az utolsó pillanatban szól, hogy azon a – cég szempontjából – fontos hétvégén vagy projekten mégsem tud dolgozni jönni, mert programja van. Pedig Te nagyon számítottál rá.

Bejár dolgozni, de egyszer-egyszer fura dolgokat művel, lebetegszik vagy meghal valamelyik nagymamája, ami miatt most pár napig nem tud jönni.

konyv111tiny

Abban az esetben, ha a felsorolt tünetek bármelyikét egy alkalomnál többször tapasztaltad már, akkor elképzelhető, hogy kezded feladni. Azon gondolkozol esetleg, hogyan szervezd át úgy a cégedet, az ezévi és a jövő évi üzleti terveteket, hogy lehúzod azt a részét, aminek az az alapja, hogy létszámot növelsz. Kezded meggyőzni magadat arról, hogy ez egy gordiuszi csomó.

Mindeközben látsz elvétve pár példát arra, hogy 18-25 éves munkavállalókkal sikeres szervezetet építettek fel és működtetnek páran. Ilyenkor automatikusan az merül fel benned, hogy a szerencsés megtalálta azt a pár „értelmes” maifiatalt, akivel lehet valamit kezdeni. Te vajon hogyan találhatnád meg?!

konyv3dujabb

TARTALOM

Megszállottja lettem ennek a területnek. Misszióm, hogy minél több szervezetben a munkakultúra maifiatal kompatibilis legyen. Állandó edzésben tartom magam olyan projektekkel, ahol ez a feladat, annak érdekében, hogy minden pillanatban a legaktuálisabb tudással rendelkezzek.

Leírtam neked a könyvben azokat az alapvető érintési pontokat, amit első lépésként érdemes tisztába tenni, megtanulni, máshogy látni és kezelni. Az alábbi témaköröket érintem.

1115

1112

1116

1118

1111

1113

1117

1114

Olvasói vélemények

“Nekem a 47. oldal a kedvencem! Amikor először elolvastam a lépésről-lépésre útmutatót a kissé hazudós és erősen hipochonder húszévesekhez, az első gondolatom az volt, hogy kitépem a lapot és mostantól a zsebemben hordom (a Xanax helyett). Végül csak azért úszta meg egyben a könyv, mert ilyen alapon még vagy 15 másik lapot is ki kellett volna tépnem.

Ezt a könyvet előbb-utóbb úgyis elolvasod, mivel nem írtak a témában többet. És valljuk be: mi sem leszünk fiatalabbak, minél előbb szoktatjuk magunkat hozzá egy új szemléletmódhoz, annál esélyesebb, hogy sikerül. Szóval most van itt a pillanat, vágj bele, ezzel a könyvvel menni fog! Sőt: a dühöngés helyett egyre többször fogsz nevetni!”

Janata Kriszta, KKV marketing tanácsadó, a Marketing Commando társalapítója, a Budapesti Metropolitan Egyetem címzetes docense

Watsing Dori könyve szemléletváltó volt számomra. Vállalkozóként korábban végigkílódtam a 40-50 éves munkavállalóim ellenállását az innovációs kihívások miatt, a 20-as korosztály felelőtlen, elköteleződés nélküli jövés-menését a cégemben. Dóri megtanított “MÁSKÉPP” gondolkodni rámutatva az elkövetett vezetői hibáimra, lehetőségeimre. Gyakorlati útmutatást adva arra, hogyan tudok technológiailag innovatív cégként a Z és Y generáció amúgy felbecsülhetetlen értékű fiataljaival együtt dolgozni. “…45 felett…a vállalatunk sem fogja a lépést tartani az új világ kihívásaival…Ha más irányba szeretnénk menni, más nézőpont kell. És ők (a fiatalok) rendelkeznek ezzel a nézőponttal.”

Taupert Szilvia, Taupert Szemvizsgálat

“Watsing Dori a munkaerőpiac egyik leginnovatívabb projektjével és ötletével állt elő az elmúlt években. Az un. “Maifiatal” munkaerő megfelelő kezelésével. Ha bele gondoltok, a Z és az Y generáció tényleg már másként kezeli a dolgokat mint a mai 30-40-50 évesek. Ebben a könyvben néhol viccesen, néhol drámaian véve a szituációkat saját tapasztalati példáin keresztül mutatja be, hogyan csinált sikeres és szuper csapatot a mai tapasztalatlan fiatalokból.”

Orbán-Sebestyén Kata, a Testnevelési Egyetem Doktorandusza

“A könyv nyelvezete, lényegretörő sallangoktól mentes kifejezésmódja itatja az olvasóval az író szavait. Kiváló szórakoztató irodalom lenne, ha nem ez lenne a valóság. Az idézett, az abszurditás határán mozgó üzenetváltások folyamatosan megmosolyogtatnak, mert minden percben az aktuális munkaerőpiacot festik le. Minden sora táplálék és kulcs az érintett generáció megfelelő kezeléséhez.”

Boros Rita, HR igazgató, Adevinta CMH Kft

“Kedves Dóri! Csak egy rövidke visszajelzést szeretnék adni a könyvedről, nem régen fejeztem be és nagyon tetszett. Illetve személyesen ígértem, hogy fogok véleményt írni. Teljesen másra számítottam, de ez a tipikus pozitív csalódás esete volt. Rengeteg “aha” és “WOW” pillanat volt a könyv olvasása közben. Nagyon tetszettek a messengeres kis példák, én korábbi munkavállalóként nagyon magamra ismertem egyes szituációkban, és abszolút éreztem, hogy miről beszélsz, amikor elmagyarázod, hogy mit miért írtak neked. Nagyon jó tippek, technikák és ami még fontosabb, magyarázatok voltak benne, így azonnal hasznosítani tudom az olvasottakat. Köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet. Hiánypótló a piacon, ez biztos.További sok sikert és még sok ilyen könyvet!

Üdvözlettel: Lévai Laci”

“A minap megismerkedtem Watsing Dorival, elolvastam a könyvét, és megvilágosodtam. Dori könyve zseniális, valódi megoldásokat kínál a generációs szakadék áthidalására munkaadók és munkavállalók között, de a könyvet szülők részére is kötelező olvasmánnyá tenném, ugyanis amint azt az egyik fejezetben bemutatja, sokszor a túlféltő szülők nem engedik, hogy a felnőtt gyerek valóban felnőljön, leváljon, és felelősséget vállaljon magáért, a munkájáért, a hibáiért.

Dori az első ember, akit nem panaszkodni hallottam az Y és a Z generációval kapcsolatos jellemző problémák miatt: nem, ő megértette őket, megtanult a nyelvükön beszélni, és kihozza belőlük a legjobbat. És a könyvében elmondja, hogyan csinálhatod utána.

ZS E N I Á L I S.”

részlet MaiMóni – Kövérné Kalmár Mónika – blog bejegyzéséből

Hogyan “törd be” a fiatal munkavállalódat? Hogyan nevelj belőle “normális” felnőttet? Ebben nem segít neked Dóri könyve.

Hogy találd meg a közös pontokat a 20 éves, és a te értékrendedben. Hogy találd meg azokat a mozgatókat, amik mentén egy közös célért te is, és ő is önazonosan, meghunyászkodás nélkül tudtok együttműködni. Na ebben segít neked Dóri.

Ez nem egy tudományos kérdőíveken alapuló filozófiadoktori disszertáció. Ez a könyv amit most megrendelni készülsz, a való világ. A jövőd kulcsa. Olvasmányos, könnyen emészthető sztorigyűjtemény, amit az élet írt, Dóri pedig elmeséli nekünk.”

Berger Gábor, a Rúgd ki a főnököd! Indíts saját vállalkozást! című könyv írója

“Vezetőként évek óta „küzdök” a maifiatalok munkába való integrálásával. Ez a könyv egy óriási segítség volt, hogy közelebb kerüljenek hozzám, hogy megértsem, hogy hogyan „működnek”, mit is gondolnak a munkába állásról, a munkavégzésről, a főnök-munkavállaló beosztotti viszonyról.

Szeretem, hogy Dóri végig konkrét példákkal segíti a megértést és ezek mind használhatók. Nagyon tetszik, hogy a könyv nyelvezete ilyen őszinte, „megmondó”, és ezáltal tényleg belelátsz az adott szituációkba.

Szívből ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, hiszen valóban belőlük lesz a munkavállalóink nagy része pár éven belül és nem mindegy, hogy felkészülünk vagy kikészülünk😊”

Makovényi-Soós Adrienn, ügyvezető, tulajdonos,

Schüssler Natur Cosmedics

“Nagyon vàrtam màr, hogy kèzbe vehessem Dori könyvèt. Sokszor figyeltem, hogy az àltala vezetett csapata mennyire felnèz rà, hallgat rà ès, ami mèg megdöbbentôbb, szereti a munkàjàt. Nyilvàn mindenki kapcsolatba kerül maifiatallal. Sokszor az jön le ròluk, hogy nemtörôdöm arrogàns, egoista kis seggfejek. Nos ùgy tûnik, hogy Dori azt tette, amit sok èlethelyzetben mindenkinek tennie kellene. Nevezetesen, hogy vette a fàradsàgot ès elhatàrozta, hogy megpròbàlja megèrteni, a helyükbe kèpzelni magàt, megfejteni, ez esetben a maifiatalokat. Biztos vagyok benne, ès ô is leírja a könyvben, hogy ez nem volt egyszerû. Ezt el is hiszem. Elkèpesztô ès elgondolkoztatò ès èrthetôen le van írva, hogy mi mozgatja ezt a generàciòt ès ùjra bebizonyosodik, hogy igenis az idôsebb generàciònak is fejlôdnie, igazodnia, tanulnia kell ès a rugalmassàg sem àrt. Elkèpesztô utazàs volt, amit köszönök. Ez a könyv sokaknak sok idôt, pènzt ès idegsejtet spòrolhat meg! Köszönöm!”

Tamas Szokai, egy jóbarát az USAból

Röviden...

Dóri azt írja a könyvben, hogy nem szeretné a felnövekvő generációt szenvedni látni attól, hogy nem találnak elfogadásra, megértésre és számkivetettként építenek maguknak egy új világot, nélkülünk.

Ha te nem szeretnél ebből a világból szánalmas “nyugger”-ként kimaradni, ha nem szeretnéd, hogy az az új világ olyan értékekre épüljön, melyek miatt most éppen totál ki vagy bukva ezektől a “maifiatalok”-tól, akkor olvasd el Dóri könyvét, és tanuld meg, hogy foghatod be ezt a végtelen erőt, amit ők képviselnek egy olyan vágtató fogatba, melyben még mindig te tartod a gyeplőt. Ez a könyv erről szól, és nem másról! Ajánlom sok szeretettel.

Kristóf Kata, Hollywood Nyelvstúdiók, ügyvezető, egy “nyugger”, aki közel 50 “maifiatalllal” dolgozik egy határtalan egyetértésben, szeretetben és megbecsülésben, aki ma már sehol sem lenne a “maifiatalok” segítsége nélkül.

Hosszabban...

Dóri azt írja a könyvben, hogy nem szeretné a felnövekvő generációt szenvedni látni attól, hogy nem találnak elfogadásra, megértésre és számkivetettként építenek maguknak egy új világot, nélkülünk.

Nos, arra gondoltál, hogy velünk mi lesz, ha ők “felszívják magukat”, és mindent beleadnak, és ténylegesen építenek egy új világot nélkülünk? Egy olyan világot, amitől feláll a szőr a hátadon, amitől úgy berzenkedsz, és úgy méltatlankodsz, hogy Dóri könyvet ír a témáról? Ha nem törődünk velünk, felülről szemlélgetjük őket, majd építenek egy olyan világot, melyből a mi értékeink mind kimaradnak, és majd az unokáink úgy fognak felnőni, hogy fogalmuk sem lesz arról, hogy vannak nagyszüleik. Miért is lenne? Hiszen mi lenézzük őket. Nos, nekem van egy ilyen “maifiatal” “nagyfiam”, és volt egy ilyen “berzenkedő” édesapám, és szerencsére volt agyam tanulni apám viselkedéséből, és volt agyam átgondolni a sakktábla utolsó lépéseit is. Szegény apám addig berzenkedett az én “maifiatalságomtól” hogy kénytelen voltam külön világot építeni, és olyan gyorsan kiszállni a közös vállalkozásunkból, amilyen gyorsan csak lehet. Aztán ő végig nézte, ahogy abból egy szárnyaló siker lett. Majd én szenvedtem ettől, mint a kutya. Ott volt az én csodálatos gyárigazgató apám a kisnyugdíjas életében, és SEMMILYEN módon nem tudtam visszaintegrálni a vállalkozásomba. Egy egész emberöltőnyi lemaradása volt, behozhatatlan, gyakorlatilag azt sem értette, amit elmeséltem neki arról, amit csinálok.

Amikor a “nagyfiam” “maifiatal” lett, én úgy döntöttem, hajlandó leszek mindent és mindent meghallgatni, kipróbálni, megfontolni és használni abból, amit javasol. Cserébe ő is hajlandó mindent megfigyelni, meghallani, kipróbálni abból, amit én mondok neki.

Ez egy megbeszélt terv része, ő és én megegyeztünk, hogy nem járunk úgy, mint a Papa és én. Nem fogunk egymástól elszigetelten két külön világban élni. Ő a “maifiatalok” én meg a “nyuggerek” világában, és majd időnként meglátogatjuk egymást és udvariasan elbeszélgetünk az időjárásról és az aktuális politikai helyzetről. NEEEM!! Mi együtt, egymás értékeit tisztelve, felismerve és megbecsülve, közösen építünk egy olyan új világot, melyben ő, a “maifiatal” kiemelkedő szerepet kap az innováció területén. Ő nagyra becsüli, hogy van egy húszéves felhalmozott érték, amit az ő gigantikus erejével és szabad szellemével a felhők fölé lehet röppenteni, mi pedig hagyjuk neki, hogy ezt tegye, és minden tőlünk telhető módon támogatjuk ebben.

Hol jön itt a képbe Dóri könyve? Ha nincs egy “nagyfiad”, akitől megtanulhatod milyenek a “maifiatalok”, Dóri ebben a könyvben pontos megértést ad neked róluk, sőt konkrét technikákat, kidolgozott módszert ismertet meg veled, hogy kísérletezned se kelljen. Ráadásul, míg én csak ebből az egy fiúból tudtam kiindulni, mikor úgy döntöttem, hogy szívesebben dolgozom együtt “maifiatalokkal”, mint a saját korosztályommal, Neked Dóri egy 2000 fővel szerzett tapasztalatot ad át.

Nekem semmi gondom a “maifiatalokkal”, imádom őket, és ők is boldogan dolgoznak velem, ennek ellenére élvezettel olvasom Dóri könyvét, mert rengeteget tanulok belőle, és minden sora igaz a számomra, semmi olyat nem ír, amit én ne pont úgy tapasztalnék.

Jó szívvel ajánlom neked Dóri könyvét és a “maifiatalok”az is. Hidd el! Meg tudnak érkezni időben, sőt előbb, hajlandóak tőled tanulni, és fillérre el tudnak számolni egy heti bevétellel, rájuk bízhatod az ügyfeleidet és a termékeidet! Csak tanuld meg Dóritól, hogy kell őket kiválasztani, képezni, megtartani és útjukra engedni, amikor annak jön el az ideje.

Kristóf Kata, Hollywood Nyelvstúdiók, ügyvezető, egy “nyugger”, aki közel 50 “maifiatalllal” dolgozik egy határtalan egyetértésben, szeretetben és megbecsülésben, aki ma már sehol sem lenne a “maifiatalok” segítsége nélkül.

Mi fog történni, ha elolvasod a könyvet?

Nagyon jól fogsz szórakozni. Ezt nem én állítom, hanem az olvasóim.

 

 Olyan lesz, mintha felvennél egy szemüveget, amivel tisztábban látsz, nem kell majd hunyorognod, ha belenézel a Napba. Nem kell elsajátítanod semmilyen szuperképességet. Minden fejezet feldolgoz egy nagyon tipikus „problémát”, úgy, hogy egy sztorit – megtörtént, valós eseményt – teszek hozzá ÉS leírom azt is neked, hogyan előzd meg ezeket a szituációkat vagy hogyan kezeld, ha már belekeveredtél. Egyszerűen olyan lesz a könyv olvasása után, mint amikor először sikerült egyedül megoldanod egy egyenletet a suliban. AHA-érzések sora fog a hatalmába keríteni. Ezért lesz könnyű hasznosítanod az olvasottakat.

 Úgy gondolj rá, mintha egy új készséget sajátítanál el. Ahhoz hasonlítanám, mint amikor el kell kezdened prezentációkat tartani. Amikor még egyet sem tartottál, félelmetes a nyilvános beszéd, a prezentáció technikai elkészítése és minden, amiben fejlődnöd kell. De használod a számítógépet és beszélni is megtanultál már elég régen. Így csak tovább kell lépned a következő szintre.

Ezen a területen is, csak tovább kell lépned a következő szintre. A hogyanban szeretnék segíteni Neked.

Itt tudod megrendelni a könyvet. Köszönöm a bizalmadat!

Saját magamnak

rendelem meg a könyvet

6 990 Ft

Fizetési mód: bankkártyás fizetés vagy átutalás

előre fizetéssel

ingyenes kiszállítással

Dedikálást kérek a könyvembe!

A dedikálást Dori személyre szabott üzenettel készíti el a megrendelő formon megadott adatok alapján

A dedikálás díja 750 Ft, mely összeggel Dori – és ezáltal Te is – a Bátor Tábor Alapítványt támogatja!

Céges ajándéknak

rendelem meg a könyveket

Ezt ajándékozom a munkatársaimnak, az üzletfeleimnek

 Fizetési mód: bankkártyás fizetés vagy átutalás, előre fizetéssel, ingyenes kiszállítással

5 db könyvet rendelek

5 db könyv * 6.990 Ft =             34.950Ft

kedvezmény 990 Ft / könyv = – 4.950 Ft

Fizetendő kedvezményes ár = 30.000 Ft

10 db könyvet rendelek

10 db könyv * 6.990 Ft =               69.990Ft

kedvezmény 1.390 Ft / könyv = – 13.990 Ft

Fizetendő kedvezményes ár =     56.000 Ft

Dedikálást kérek az összes ajándékba adott könyvbe

A dedikálást Dori személyre szabott üzenettel készíti el a megrendelő formon megadott adatok alapján

A dedikálás díja 5 db vásárlása esetén 600 Ft / könyv, 10 db vásárlása esetén 550 Ft / könyv, mely összeggel Dori – és ezáltal Te is – a Bátor Tábor Alapítványt támogatja!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com