Ez a maifiatal munkahelyet keres ... Te pedig éppen az egyik irodában vagy üzletben várod az ideális jelölt önéletrajzát?!

Nem, nem munkaerőt közvetítek! Támogatlak abban, hogy piacvezető toborzási, megtartási és bérezési rendszered legyen!

Ez a maifiatal munkahelyet keres ... Te pedig éppen az egyik irodában vagy üzletben várod az ideális jelölt önéletrajzát?!

Nem, nem munkaerőt közvetítek! Támogatlak abban, hogy piacvezető toborzási, megtartási és bérezési rendszered legyen!

Hogyan toborozz

rövid információ

Hol és Hogyan hirdess? Hogyan építsd fel a kiválasztási folyamatot? A legotimálisabb megoldást keresed? Az a toborzási kampány, mely a játékosításra épül és a Cégedre szabott! Tőlem olyat kaphatsz, hogy a versenytársak csak loholni fognak utánad…

Egy álláshirdetési kampány akkor jó, ha nagy számú jelentkezőt vonz be, mert abból lehet válogatni.

Egy interjúztatási, kiválasztási folyamat akkor jó, ha optimalizálva van a jelöltekre fordított idő és energia, és nem az interjún történtek alapján, hanem a kompetencia felmérése alapján döntünk.

Hogyan onboardingold

rövid információ

Felvenni nem probléma, de mi történjen az első nap, az első héten, az első 3 hónapban? Hogyan illeszd be a vállalati kultúrádba. Hogyan tanítsd be. Hogyan építsd fel az elköteleződését. Hogyan váljon a cég nagykövetévé. Ezt kell egy jó onboardingnak teljesítenie.

Egy onboarding, betanítási folyamat akkor jó, ha pont annyit tesz bele a jelöltbe, amennyit ki lehet belőle venni az adott érettségi szintjén. Tilos azzal kezdeni, hogy tanulj meg mindent, utána majd dolgozhatsz is!

Hogyan tartsd meg
rövid információ

Mitől és miért fog ott maradni “hosszútávon”? Mi kell ahhoz, hogy elköteleződjön? Képzelj el egy játékpályát amivel a lehető leghatékonyabban és a lehető legoptimálisabb idő és energia ráfordítással tartod bent a rendszerben a munkavállalókat, ráadásul úgy, hogy a saját ütemükben haladhatnak. Egy játékpálya, amire felhelyezed a munkatársakat és a vezetőnek “csak” a játékmesteri szerepet kell vinnie.

Egy karrier út akkor jó, ha a jelölt átlátja az egész folyamatot már a belépése napján, de egységekre van bontva, és mindig pont annyit kap meg belőle, ami elegendő az aktuális szintjéhez, így mindenki számára emészthető.

A vezető részéről a menedzselés teljesítménymenedzselést jelent, nem munkafelügyelőséget.

Teljesítményalapú bérezési rendszer
rövid információ

A fix bér fizetésével egy dolgot érsz el: Ugyanannyi pénzért egyre kevesebbet vagy silányabbat kapsz. Vagy egyre több pénzért kapod meg ugyanazt. Itt az ideje belépni a teljesítmény bérezési rendszer világába!

A kereteket Te határozod meg, én kitöltöm a legoptimálisabb bérezési remdszerrel. Hogyan tudsz egy meglévő fix bérezési rendszerhez szoktatott csapatot átállítani? 

Egy bérezési rendszer akkor jó, ha támogatja a teljesítmény növelését és nem rak irreálisan nagy terhet a vállalkozásra. A munkavállaló szakmai fejlődésével és termelékenységével együtt növekszik.

Ennek a négynek az összhangja olyan kell, hogy legyen, hogy az új munkavállaló megtartása ne jelentsen problémát és irreális anyagi terheket sem.

A rendszernek kell biztosítania, hogy a motivációt és elköteleződést a szükséges szinten tartsuk és megtartsuk a munkavállalót is! Működtetni ezt a rendszert, az egy teljesítmény és tehetség menedzselés, az igazi vezetői feladat.

Amikor megkérdezek egy munkáltatót; milyen pályakezdő, maifiatallal együtt dolgozni…

“Állandóan a telefonjukat nyomkodják!”

“Nem lehet velük értelmesen kommunikálni”

“Belépnek, lelkesek, majd pár nap múlva közlik, hogy nem erre gondoltak… és nem is látod többet”

“Nincs bennük alázat!”

“Mire betanítom, úgyis lelép…”

“Nem jelentkeznek az áláshirdetésre, pedig nézd meg, mennyi mindent ajánlunk nekik!”

“Hol találhatnék egy értelmeset?!”

“Majd ha nem tömik őket otthonról pénzzel, akkor majd rájönnek!”

“Mi fiatalon húztuk az igát, hogy megteremtsünk mindent, ezeknek meg fontosabb egy utazás, mint a munkájuk.”

“Nincsenek céljaik, jövőképük.”

“Felhívod telefonon. Nem veszi fel. Ráírsz messengeren. Arra azonnal válaszol.”

"A beszerződéskor egy egész éves tervvel jön, hogy mikor milyen programja miatt lesz szüksége majd szabadságra."

“Még nem is tud semmit a szakmáról, de már megkérdőjelez…”

“Ne istenítsük már őket, hát semmit nem hajlandóak csinálni, csak követelnek!”

“Eszükben sincs bejárni a szamárlétrát. Azonnal az igazgatói széket akarják.”

“Jobbnál jobb csapatépítő programot szervezünk, de nem jönnek el.”

“Az biztos, hogy ő elmegy szabira, amikor eltervezte, bármi történjen is a munkahelyen.”

“Elmondom neki hogyan kell csinálni, és rögtön okoskodik, hogy ő tud ennél egy sokkal egyszerűbbet. Mondom csináld úgy ahogy kértem. Erre megsértődik.”

“Mit nem adtam volna fiatalként, ha egy tapasztalt megtanít nekem mindent a szakmáról, ezek meg nem értékelik.”

“Pár éve még menő volt egy bankban dolgozni, most már nem az…”

Mit jelent az, hogy maifiatal kompatibilis???

5 éven belül 10 munkavállalóból legalább 7 maifiatal (az ezredforduló környékén született) lesz! Ehhez hozzá adódik, hogy az éppen zajló digitális ipari forradalomnak köszönhetően teljes mértékben átalakul a munkakultúra. Nem csak a maifiataloké. Mindenkié! Igen, a tiéd is. Ha tetszik ez a gondolat, ha nem, kezdj el megbarátkozni vele.

Azért maifiatal kompatibilisnek hívom, mert ők inspiráltak arra, hogy tanuljak, fejlesszem magamat a jövő munkakultúráját illetően. Illetve azért is, mert ők el sem tudják majd képzelni, hogy ugyanolyan módszerek alapján keressenek munkát, dolgozzanak, integrálódjanak, mint Te meg én. Rátehetek még egy lapáttal?! Egyre több 30 év körüli fedezi fel ennek a munkakultúrának az előnyeit, aminek köszönhetően nem csak akkor érdekes számodra, ha maifiatalokkal dolgozol… Minden esetben érdekes számodra, ha munkavállalókat foglalkoztatsz.

Isten – az elszántság vagy az elkeseredés?! – hozott!

Üdvözöllek a “munka nem egy hely vagy idő, a munka egy eredményt termelő tevékenység” galaxisomban!

Szerintük ilyen velem együtt dolgozni...

istvan nevtabla

Az általam vezetett Citibank hitelkártya akvizíciós főosztály 2014-ben kezdett dolgozni a Watsinggal hitelkártya direkt-értékesítés területen. A cég igen hamar az új ügyfélszerzés egyik meghatározó alappillére lett és szakmai hozzáértésével folyamatosan növelte piaci befolyását. Dóri nem csak sikeresen alkalmazta azokat a vállalat vezetési alapelveket melyeket a Citibanknál eltöltött évek alatt szerzett meg, hanem tovább is fejlesztette azokat. 

Hamar felismerte a fiatal („Y” „Z”, „Milenial”) munkavállalókban rejlő lehetőségeket valamint azt is, hogy ezek a munkavállalók más típusú kommunikációt, javadalmazási rendszert és HR stratégiát igényelnek. Vezetésével a Watsing fluktuációs rátája bőven 10% alatt maradt, ami egy a direkt-értékesítés területén versengő piaci szereplő esetében figyelemre méltó teljesítmény.

Kimagasló kommunikációs készségének és a fiatal munkavállalók iránti affinitásának köszönhetően könnyen megtalalálta a hangot a munkatársaival és az üzleti partnereivel. Gördülékenyen oldotta meg a problémás helyzeteket, az operatív feladatokat, a vállalt kötelezettségeit pedig az elvárt szinten és maradéktalanul teljesítette. 

Az elmúlt évek sikerei és a közösségi médiában alkalmazott kommunikációs stratégiája bizonyítja, hogy erős és stratégiai partnere tud lenni minden olyan piaci szereplőnek, ahol a siker alapja a fiatal munkavállalókkal történő hatékony párbeszéd.

Első benyomásra is már izgalmas, határozott személyiség, out of the box gondolkodás, kreativítás - ezek a hatások értek, amikor Dórival először találkoztam. Fura szó, de a bátorság is eszembe jut, mert minden körülmények között nyíltan felvállalta a felelősséget, kiállt a munkatársaiért. Nem téríti el az iránytól a dzsungel, tisztán látja mi a cél vagy célszerű és arra halad. Lojális az embereihez, és a keménysége szeretettel párosulva hozza ki azt a különleges vezetőt, ami a Dóri. Kiváló üzletasszony. Új és hatékony módszerek a motiválásban. Egyenes, nyílt kommunikáció. Szerettem vele dolgozni.

10 évvel ezelőtt Dóri elsöprő lendülettel, energiával toppant be a kis csapatunkba a Citibanknál, és ez a dinamizmus jellemzi azóta is. Bármibe is kezd, azt mindig a lehető legnagyobb átéléssel, precizitással, pozitív hozzáállással teszi. Természetesen mindezt az elánt a racionalitás talaján maradva, de szigorúan fél méterre a föld fölött.

Mindig ámulva figyeltem milyen nagy türelemmel, odaadással, talán kis naivitással fordul a fiatal generációhoz. És ez a nyitottság vezeti őt mindig sikerhez. Ha rá gondolok, egy apró irigység fog el, mert örülnék ha csak fele ilyen kitartó lennék, de mindemellett maximálisan büszke vagyok rá és az elért sikereire. Szerencsésnek érzem magam,  hogy megismerhettem és hogy a barátomnak mondhatom.

Dórival 20 évvel ezelőtt kerültem először üzleti kapcsolatba. Már akkor kiemelkedett az értékesítési csapatból újító, az új lehetőségeket kereső szemléletével. Egyedi, extravagáns megjelenése kiváló üzleti érzékkel, kitartással, szorgalommal, kreativitással párosul. Vállalkozása és önmaga folyamatos fejlesztésével mindig a piaci trend előtt jár. Csak ajánlani tudom minden vezetőnek!

boros rita nevtabla

Dórival közel másfél évig dolgoztunk együtt értékesítők kiválasztásában abban az időben, amikor a Citibank kötelékében dolgozott, én pedig a Manpower színeiben HR szolgáltatóként támogattam ezt a folyamatot. Dóri dinamizmusa már akkor is magával ragadó volt. Az az attitűd, amellyel vezetőként kollégáit fejlesztette, támogatta és irányította egyszerre példaértékű volt, és inspiráló egyszerre.

vm tabla

Dorival és csapatával közel 3 évig dolgoztunk együtt 2016 és 2019 között, amikor Magyarország második legnagyobb lakossági bankjában az alternatív értékesítési csatornákon belül a külső helyszíni értékesítés teljesítményének növelése érdekében különböző hitelkártya értékesítési csapatokat koordináltam.

Az általa nagy gondossággal felépített és kiképzett értékesítő csapat rendszeresen túlteljesítette az értékesítési célokat, könnyedén adaptálták a folyamati változásokat, minden feladatot kreatívan teljesítettek, ügyfeleinkkel mindig segítőkészek voltak.

Dórit első pillanattól fogva az újdonságokra nyitott embernek ismertem meg, a kommunikáció mindig egyszerű és zökkenőmentes volt. Rendkívül agilis, határozott fellépésű és feladat-orientált emberként hatékonyan vezényelte az embereit, az általa toborzott értékesítők számos értékesítési versenyt is nyertek.

Csak azt tudom mondani, Dórival élmény együtt dolgozni, innovatív és precíz munkára számíthatsz, legyen szó egy szervezet felépítéséről, irányításáról, tréningekről vagy toborzásról.

Dórival egy nemzetközi pénzintézet értékesítési területén dolgoztam együtt, ahol a változó piaci igények és körülményekhez alkalmazkodva újabb és újabb kihívással kellett szembenéznünk. Nyitottságának, pozitív életszemléletének és kitartásának köszönhetően minden helyzetben megtalálta a megoldástés ezzel motiválta a csapat többi tagját is. Olyan egyedi személyiség, aki magabiztosságával és karizmatikus kisugárzásával észrevétlenül is inspirálja a környezetét.

Kérlek írd meg nekem, mi az amire megoldást keresel ezen a területen. Rugaszkodj el az eddigi tapasztalataidtól, azt írd meg nekem, amit el szeretnél érni. Így hatékony lesz már az első kapcsolatfelvételünk is, mert felkészülve állok majd a rendelkezésedre!

HUBHUB Budapest

1061. Budapest, Király u. 26.

+36 30 949 71 76

dori@watsing.hu

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com

Ne hagyd itt az "Eddig így csináltad a toborzást, mutatom min változtass a sikerhez ingyenes webinárium előadást!"!

18749

Várj!